2022-05-22 08:25:16• hírek • Bede Emőke

Közel 150 tonna hulladékot gyűjtöttek össze eddig Szatmár megyében

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter április elején hirdette meg a Tiszta Romániát! nevű országos kampányt, amelybe a központi és helyi hatóságokat is bevonták.

Az akciót Szatmár megyében a prefektusi hivatal koordinálja, de a munkacsoportban helyet kaptak a szaktárca alárendelt szervei, illetve a megyei tanács, a szociális kifizetési és ellenőrző ügynökség, a tanfelügyelőség, a rendőrség és a csendőrség munkatársai is .A prefektúra legutóbbi tájékoztatása szerint ez idáig a megye 63 közigazgatási egysége csatlakozott a közösségi megmozduláshoz, melynek eredményeképp több mint 149,25 tonna hulladékot adtak már át újrahasznosításra vagy végleges ártalmatlanításra egy engedélyezett hulladéklerakóban.


„Noha nagyon szép eredményeket értünk el ebben a kampányban, folytatnunk kell a fiatal generációk és a lakosság környezetvédelmi nevelését. Ezen felül az illetékes állami intézmények fokozni fogják a preventív és ellenőrző akciókat úgy a gazdasági szereplők, mint a területi-közigazgatási egységek szintjén. Mert mindannyian nagyon szeretnénk egy elhagyott hulladékok nélküli országot” – értékelte a május végéig tartó kampány eddigi eredményeit a Radu Roca prefektus.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: